جزئیات دستورالعمل پایگاه تغذیه سالم مدرسه/ انواع بوفه مدارس

معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استان‌های سازمان دانش‌آموزی کشور، جزئیات دستورالعمل پایگاه تغذیه سالم مدارس را تشریح کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بهارستانه به نقل از خبرگزاری فارس، سید هادی دلبری معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استان‌های سازمان دانش‌آموزی کشور، بر اساس دستورالعمل اجرایی- بهداشتی پایگاه تغذیه سالم که با امضای وزیر آموزش و پرورش ۲۵ شهریور ۹۸ به اســتان‌ها ابلاغ شده اســت، صدور مجوز جهت راه‌اندازی پایگاه تغذیه ســالم در مدارس، داشــتن کارت سلامت توسط متصدی فروش و هرگونه قرارداد مالی و اجرایی از طریق نظارت ســازمان دانش آموزی و کیفیــت مواد غذایی پایگاهای تغذیه ســالم است و در همین راستا دستورالعمل‌های ویژه‌ای نیز صادر شده است.

وی ادامه داد: فهرستی از محصولات بهداشتی و سالم از سوی وزارت بهداشت و اداره کل سلامت تهیه شده و اقدامات کنترلی و اجرایی به آموزش و پرورش محول شد که این فهرست در قالب دستوالعمل به استان‌ها و در پوشش بخشنامه ای توسط مسؤولان مربوطه به مدارس کل کشور ابلاغ شده است.

دلبری افزود: طبق دستورالعمل اداره کل سلامت، به طور کلی پایگاه های تغذیه سالم به چهار دسته تقسیم شده‌اند که فرآیند نظارتی سازمان دانش‌آموزی نیز بر همین مبنا صورت می‌گیرد؛‌ دسته اول، بوفه‌هایی هستند که فقط مواد غذایی بسته‌بندی شده دارای مجوز را عرضه می‌کنند و این مواد غذایی، نیاز به نگهداری در شرایط ویژه مثل یخچال را ندارند؛ البته این قبیل بوفه مدارس، بیشتر شامل مناطق محروم و دوردست کشور هستند و مدارسی که زیر ۱۰۰ نفر دانش آموز دارند.

وی اضافه کرد: دسته دوم بوفه مدارس، علاوه بر اینکه مواد غذایی دسته اول را دارند، می توانند از مواد غذایی استفاده کنند که نیاز به نگهداری در یخچال دارد مثل شیر پاستوریزه و…، که باید داخل یخچال باشد؛ دسته سوم بوفه مدارس، علاوه بر داشتن مواد غذایی بوفه های نوع اول و دوم، غذاهای آماده می‌آورند که احتیاج به گرم نگه داشتن دارند مثل عدسی و لوبیا، که لازم است حتما تجهیزات گرم کننده را داشته باشند.

معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استان‌های سازمان دانش‌آموزی کشور افزود: بوفه نوع چهارم همان سلف سرویس‌ها و محلی برای طبخ غذا هستند که در برخی مراکز آموزشی مورد استفاده هستند.

وی تصریح کرد: فهرستی از محصولات بهداشتی و سالم از سوی وزارت بهداشت تهیه می‌شود و اقدامات کنترلی و اجرایی به آموزش و پرورش محول شده است.

دلبری گفت: از آنجا که هدف سازمان دانش‌آموزی از نظارت بر بوفه مدارس، اصلاح فرآیند و توجه به سلامت دانش آموزان و توزیع مواد غذایی سالم است لذا در این مورد زیرساخت الکترونیکی کاملی طراحی و راه‌اندازی شده که تمام مراحل از صدور مجوز بوفه‌ها تا نظارت بهداشتی و محیطی تیم‌های نظارتی، همه در همین سامانه ثبت می‌شود.

وی سیستم نظارت بر بوفه‌ها در تهران را دو سطح نظارت ستادی و نظارت تیم‌های استان تهران برشمرد و افزود: بازدیدهای ستادی به صورت تصادفی و شامل تمام مناطق نوزده‌گانه تهران می شوند و در هر منطقه تهران روزانه ۱۲ بازدید صورت می‌گیرد که این بازدیدها از نظر جنسیت و مقطع به صورت  متوازن صورت می‌گیرد.

معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استان‌های سازمان دانش‌آموزی کشور اضافه کرد: در شهر تهران ۱۵۰ بازرس که آموزش‌های لازم را کسب کرده‌اند از طریق اپلیکیشن ۱۴۹۹ نظارت خود را آغاز کرده‌اند و تمام مدارس شهر تهران که تعداد ۴۲۰۰ مدرسه است را طبق زمان‌بندی مشخص، بازدید خواهند کرد؛ طرح اپلیکیشن نظارتی ۱۴۹۹ به صورت پایلوت در شهر تهران انجام و در سال آینده کل کشور را پوشش خواهد داد.

دلبری با اشاره به اینکه ناظران سازمان در هر منطقه و مدرسه ای که باشند از طریق سیستم GPS موقعیت خود را تأیید و سپس موارد نظارتی را بر مبنای فرم‌ها و دستورالعمل‌های تعیین شده در سامانه مذکور ثبت می‌کنند، گفت: در این شیوه الکترونیکی، هم حضور و نظارت صورت گرفته ناظر مورد نظارت قرار می‌گیرد و هم اینکه امکان گزارش‌گیری لحظه ای از فرآیند نظارتی وجود خواهد داشت.

وی تصریح کرد: همین سیستم نظارتی در دو سطح دیگر که یکی مربوط به لباس فرم مدارس و دیگری مربوط به سرویس مدارس است نیز وجود دارد که هر کدام از این سیستم‌های نظارتی، دستورالعمل‌های خاص خود را دارند که در سامانه، لباس فرم، تولیدی‌ها، قیمت‌ها و تأیید پوشاک و موارد مربوط به آن توسط اتحادیه انجام شده و در زمینه سرویس مدارس نیز دستورالعمل‌ها بر مبنای تفاهم نامه‌ای که با تاکسیرانی کل کشور تنظیم شده، طراحی شده است.

انتهای پیام/

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.